Επιστολή Προέδρου ΙΟΠ κ. Κ. Καλογερόπουλου – Ανασκόπηση Ράλι Ιονίου 2016

IMG_6538
Στη Λέσβο τα σκάφη της Αegean Regatta
25 Αυγούστου 2016
laser euro croatia
Euro 2016 U21 Croatia Αποτελέσματα
25 Αυγούστου 2016

Επιστολή Προέδρου ΙΟΠ κ. Κ. Καλογερόπουλου – Ανασκόπηση Ράλι Ιονίου 2016

IMG_6674

sailing club patra

Κυριε Μήτσου,

με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας επισκεύτηκα πάλι το σαιτ σας και ξαναείδα την συνεντευξη τύπου του Ράλι Ιονίου που μας κάνατε την τιμή να μας φιλοξενήσετε και προσωπικά σας ευχαριστούμε σαν διοργανωτές.

Τώρα είμαστε στις 20 Αυγούστου, κοντά 13 μερες μετά τον αγώνα, η 27η Διεθνής ιστιοπλοϊκή εβδομάδα Ιονίου 2016 είναι πλεον παρελθόν και θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνω λίγα σχόλια νηφάλια, αφού εμείς οι διοργανωτές, άσχετα εάν δημοσιεύονται πάντα οι σκέψεις μας (σχεδόν ποτέ) προσπαθούμε πάντα να ετερο και αυτοπροσδιοριστούμε. Γιατί όπως έλεγε κάποιος φίλος κάποτε βαζεις ένα στόχο και είτε τον έχεις πετύχει είτε όχι πάλι σχεδιάζεις τι θα κάνεις μετά.

Τα βασικά ερωτήματα που αιωρούνται πάντα είναι εάν ο στόχος πέτυχε ή όχι, εάν είμαστε εμείς οι διοργανωτές ικανοποιημένοι, εάν οι συμμετέχοντες έμειναν ευχαριστημένοι και το κυριότερο..τι κάνουμε μετά.

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα από ότι στην συντευξη προϊδεάζονταν, η οποία τελικά ήταν συγκρατημένη ως προς τις δηλώσεις, διότι:

1. Οι χορηγοί μέχρι την εκκίνηση του αγώνα αυξήθηκαν, προστέθηκαν οι Σχολές Ωμέγα στους χορηγούς της διοργάνωσης και η ΕΡΤ και ΕΡΑ σπορτ στους χορηγούς επικοινωνίας. Το Πολεμικό Ναυτικό ήταν παρόν με σκάφος συνοδείας την πυραυλάκατο «Σημαιοφόρο Καβαλούδη», μια πολύ σημαντική παρουσία σημειολογική αλλα και ουσίας.

2. Τα σκάφη έφτασαν τα 40 σαραντα με πολύ καλή αντιπροσωπευτικότητα από πλευράς ομίλων και κυρίως της Δ.Ελλάδος γεγονός που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την διοργάνωση αφού πλέον φαίνεται να στηρίζεται στην δύναμη της περιοχής της. Στόχος της διοργάνωσης πάντα ήταν να αποτελέσει ένα ιστιοπλοϊκό ραντεβού των ομίλων της περιοχής και μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου σε σχέση με τους τοπικούς αγώνες. Και τελικά διαπιστώνουμε με χαρά ότι αυτό συμβάινει. Βεβαίως η παρουσία των πάντα ανταγωνιστικών σκαφών του κέντρου προσδίδει στην διοργάνωση κύρος και φυσικά είναι πολύ σημαντικός ο ερχομός τους, αλλά στον αντίποδα καλό είναι για τις διοργανώσεις να βασίζονται στον τοπικό στόλο και να μην υπάρχει σχέση εξάρτησης. Διότι στο παρελθόν έχουμε δεί καλές διοργανώσεις να επηρεάζονται από την μη μετακίνηση σκαφών.

3. Στις συμμετοχές των ξένων δεν ήλθε το Ρώσικο και το Ιταλικό, είχαμε όμως λίγους ξένους, ενώ 2 Ιταλικά σκάφη από τις Συρακούσες με τις οποίες ο όμιλος μας τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται, δεν εντάχθηκαν στον αγώνα αφού ηρθαν καθυστερημένα αλλά κατέπλευσαν στην Πάτρα και παρέστησαν τιμής ένεκεν στην βραδυά των απονομών. Το θέμα των ξένων συμμετοχών είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες διοργανώσεις δυστυχώς δεν πετυχαίνουμε τον στόχο και αυτό διότι κατά την γνώμη μου πάντα έχει να κάνει με το πότε ανακοινώνονται οι διαδρομές και πότε ενημερώνονται οι ξένοι (κυρίως Ιταλοί), αφού οι ξένοι προγραμματίζουν τα ταξίδια τους από τον χειμώνα. Και ο λόγος που οι διαδρομές ανακοινώνονται αργά δεν είναι διότι οι διοργανωτές πάντα ολιγωρούν αλλά η συνεννόηση με τους Δήμους κυρίως, οι οποίοι αποτελούν τα λιμάνια του αγώνα είναι πολύ δύσκολη εκτός βέβαια εξαιρέσεων.

4. Ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για την διοργάνωση ήταν και το γεγονός ότι η στελέχωση των πληρωμάτων και των επιτροπών τουλαχιστον στον όμιλό μου προϋλθε από αθλητές του τριγώνου. Σχεδόν όλη η αγωνιστική ομάδα του Ι.Ο.Πατρών στελέχωσαν την επιτροπή αγώνων, τα κλιμακια τερματισμών και αποτέλεσαν πληρώματα σε αρκετά σκάφη.

5. Στην Ιτέα στην τελετή έναρξης όντως παρέστη η Υπουργος Τουρισμού κ.Έλενα Κουντουρά και έχει μεγάλη σημασία σε αγώνες ιστιοπλοϊας η θεσμική παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και μάλιστα σε επίπεδο Υπουργού. Δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να περάσει απαρατήρητο, είναι πολύ σημαντικό και γίνεται σημαντικότερο όταν μία ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα όπως το Ραλι Ιονίου βάζει στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη του γιώτινκ στην περιοχή του Κορινθιακού και του Πατραϊκού.

6.Και στην Ιτέα αλλά κυρίως στον Αστακό ο Δήμος σε συνεργασία με τον τοπικό όμιλο διοργάνωσε ναυτική βραδυά (στον Αστακό παρτυ στην παραλία ανοικτό και για τους κατοίκους) στην οποία ενέταξε τον ερχομό του αγώνα. Ηταν μια πολύ ωραία βραδυά διότι έτσι μία διοργάνωση ενώνεται με την τοπική εορτή γύρω από ένα κοινό θέμα που είναι η θάλασσια δραστηριότητα. Κάτι τέτοιο το βλέπουμε συχνά στο εξωτερικό και όχι συχνα στον τόπο μας. Καλό είναι λοιπόν οι διοργανωτές πάντα να ζητούν σύνθεση δράσεων και εκδηλώσεων και όχι ξεχωριστά πράγματα, διότι έτσι εξασφαλίζουν περισσότερα απ’ότι μία τυπική και ενοχλητική για ορισμένα μέρη φιλοξενία.

7. Αγωνιστικά όπως έδειξαν τα αποτελέσματα και κυρίως οι ισοβαθμίες, (3πλή ισοβαθμία στα Club στην πρώτη θέση και 2πλή ισοβαθμία στα international στην 2η θέση) ο αγώνας είχε ενδιαφέρον και σασπενς και νομίζω ότι το χάρηκαν πολλοί. Εάν εξαιρέσουμε την 1η διαδρομή στην οποία ο καιρός πήγε να χαλάσει την διαδρομή τόσο το τρίγωνο στον Πατραϊκό, η διαδρομή για την Ιθάκη και η τελευταία διαδρομή στον Αστακό ήταν πολύ ωραίοι αγώνες με παγίδες, επιλογές, ολες τις πλεύσεις και όμορφα μέρη. Αυτό το χρεώνεται θετικά η επιτροπή αγώνα και οι άνθρωποι που σχεδίασαν τον αγώνα διότι πραγματικά το Ιόνιο δεν είναι μία εύκολη θάλασσα να σχεδιάσεις έναν αγώνα. Μου δίδεται η αφορμή να επισημάνω ότι πάντα τουλαχιστον εμείς αλλά και οι συνάδελφοί μας στην Κέρκυρα όταν σχεδιάζουμε ένα Ιόνιο εκτος των λιμανιών που μπορούν να μας υποδεχτούν πάντα λαμβάνουμε υπ’οψιν τις διαδρομές. Να έχουν όλες τις πλεύσεις να μην ευνοούν μόνο μία κατηγορία σκαφών και γενικά να υπάρχει ισορροπία και εναλλαγές. Βέβαια καιρού επιτρέποντος. Για παράδειγμα μία διαδρομή στην 1η η 2η ιστιοδρομία η οποία λόγω άπνοιας ή απόστασης θα τερματίσει λίγα σκάφη θα σφράγιζε την διοργάνωση αφού θα πέταγε έξω από τον συναγωνισμό πολλά σκάφη. Φέτος για να το πετύχουμε αυτό σχεδιάστηκαν διαδρομές οι οποίες να έχουν αέρα, εναλλαγές, και εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση μη ευνοϊκών συνθηκών ανέμου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο διοργανωτής όμιλος διέθεσε 3 σκάφη επιτροπών και υποστήριξης και ένα φουσκωτό το οποίο ακολουθούσε την διαδρομή για πάν ενδεχόμενο, συνολικά 20 άτομα μεταξύ της επιτροπής αγώνα και των κλιμακίων διέλευσης και τερματισμών.

8.Η διοργάνωση δεν ήταν χωρίς προβλήματα η εμπόδια. Απλά μετά από 20 τόσα χρόνια εμπειρίας μπορούμε και λύνουμε προβλήματα ώστε να δίνουμε στους ιστιοπλόους έναν καλό αγώνα. Εμείς είμαστε χαρούμενοι που προσφέραμε ένα καλό αγώνα και ελπίζουμε οι ιστιοπλόοι να έμειναν ευχαριστημένοι. Η επόμενη διοργάνωση ανήκει στον όμιλο της Κέρκυρας, έχω την αίσθηση οτι εμείς παραδίδουμε την σκυτάλη αφού κάναμε μία καλή επανεκκίνηση μετά από μία άπνοια… αλλά έτσι είναι η ιστιοπλοϊα ..με τις άπνοιες, τα μποφόρια και τις ρέφλες..αλλα πάντα ταξιδέυοντας ….

Με τιμή Κώστας Καλογερόπουλος

IMG_6637IMG_6624IMG_6606IMG_6632

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com