Η πλώρη στο άστρο!

27
27η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου Προσωρινά Αποτελέσματα
2 Αυγούστου 2016
kbc foto
KBC Laser Radial Youth & Mens World Championships 2016 Results
3 Αυγούστου 2016

Η πλώρη στο άστρο!

silent-night-at-sea1

silent-night-at-sea1

 

Εκείνη την άνοιξη που άρχισαν τα μαθήματα ιστιοπλοϊας, ο μαϊστρος βάλθηκε να τρέχει ξοπίσω μας, σχεδόν τις περισσότερες φορές που είχαμε μάθημα. Ο δάσκαλος δεν άκουγε κανέναν, από όσους τον συμβούλευαν να μην μας βγάζει στην θάλασσα με τόσο δυνατό αέρα. Νετέρναμε τον Ορίωνα, παίρναμε μούδες και βγαίναμε με τους σωστούς χειρισμούς του, από το δύσκολο λιμάνι του βοριά. Γυρνούσαμε συχνά μουσκεμένοι από την θάλασσα αλλά χαρούμενοι γιατί είχαμε μάθει να ταξιδεύουμε με αέρα.
Ήταν επόμενο και φυσιολογικό όταν είχαμε το εκπαιδευτικό διήμερο, που περιμέναμε όλοι οι μαθητές με αγωνία και χαρά, ο μαίστρος να κάνει τα δικά του κόλπα. Μόνο που τα παράκανε. Δυνάμωνε κι όλο δυνάμωνε. Την νύχτα έφτασε τα 45 μίλια και εμείς στην μέση του θερμαικού, γνωρίζαμε την δύναμη του και την μανία απο το αφρισμένο του κύμα. Δυνατή και η φωνή του δάσκαλου που έδινε εντολές. Τα καταφέραμε ώρες μετά και κρυφτήκαμε στην πιο κοντινή αγκαλιά, προφυλαγμένοι από τον αγέρα που λυσσομανούσε. Την άλλη μέρα όταν έφυγε ο μαίστρος,φύγαμε και μεις για τον αρχικό μας προορισμό.
Την νύχτα του γυρισμού, αφού τριμάραμε τα πανιά για την πλεύση που είχαμε, ο δάσκαλος μου ‘δωσε το τιμόνι και με τον δείκτη στον ουρανό ” το βλέπεις αυτό το φωτεινό αστέρι, θάχεις την πλώρη σ’ αυτό, εκεί θα πηγαίνεις”!
Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια από τότε, όμως εγώ πάντα θα ευχαριστώ τον δάσκαλό μου, τον Γιώργο, που μου ‘μαθε να βγαίνω στην φουρτούνα, να αντιμετωπίζω την φουρτούνα και να τιμονεύω τις νύχτες, έχοντας την πλώρη μου στραμμένη σ’ ένα αστέρι φωτεινό..

 

Ελένη Μπέλλου

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com