Ιδανικές καιρικές συνθήκες στον 7ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα « Goran Schildt Regatta »

foto results
Διεθνείς Αγώνες Αποτελέσματα
14 Σεπτεμβρίου 2016
παραολτιμ 1
Τέσσερις ιστιοδρομίες απομένουν πριν το Medal Race – Ιστιοπλοΐα Paralympic Games Rio 2016
14 Σεπτεμβρίου 2016

Ιδανικές καιρικές συνθήκες στον 7ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα « Goran Schildt Regatta »

DSC_5363

 

leros logo

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λέρος, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ιδανικές καιρικές συνθήκες στον 7ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα « Goran Schildt Regatta »

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του Αιγαίου Πελάγους μέσα από το άθλημα της ιστιοπλοΐας έχουν 150 ιστιοπλόοι από έξι χώρες που παίρνουν μέρος στον 7ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας «Goran Schildt Regatta». Η πρώτη ιστιοδρομία ήταν από το Λακκί της Λέρου μέχρι την Πάτμο (22 ν. μ.). Χάρη στους βόρειους – βορειανατολικούς ανέμους, εντάσεως έως και 5 μποφόρ, το πρώτο σκάφος έφτασε στο «νησί της Αποκάλυψης» σε, περίπου, 4 ώρες και 20 λεπτά. Σήμερα, πραγματοποιείται η δεύτερη ιστιοδρομία Πάτμος – Λειψοί (15 ν.μ.).

«Ήταν ένας ωραίος αγώνας με 25 σκάφη, έντονο ανταγωνισμό και με σταθερές – δυνατ΄΄ες συνθήκες ανέμου. Το πλήρωμα του σκάφους ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες του αγώνα και ταυτόχρονα απόλαυσε την ιστιοπλοΐα στο μαγικό Αιγαίο», δήλωσε ο κυβερνήτης του Ηλέκτρα, Πέτρος Καλομοίρης.

Τα αποτελέσματα ύστερα από την πρώτη ιστιοδρομία: ORC Club: 1) Ηλέκτρα (κυβερνήτης, Πέτρος Καλομοίρης), 2) Σαμία (Χρήστος Μπαλάτσος), 3)Milou (Μιχάλης Καϊλάς).

Open Class: 1) Antina 2 (Ρολφ Χάλμπεργκ, Σουηδία), 2) Cash Cash (Άντερς Γκράφνερ, Σουηδία), 3) Konstantia (Κγιέλ Μόλντε, Σουηδία).

Στον αγώνα παίρνουν μέρος 150 ιστιοπλόοι από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Αγγλία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Τη διοργάνωση παρακολουθούν ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Αθήνα, Παουλί Μακέλα, και αρκετοί δημοσιογράφοι από τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Διεξάγεται στη μνήμη του διάσημου Φινλανδού συγγραφέα, ιστορικού τέχνης και ταξιδευτή, Γιόραν Σιλντ, ο οποίος έζησε στη Λέρο.

Ως ιστιοπλόος ταξίδεψε στις ελληνικές θάλασσες και τις περιέγραψε στα δεκάδες βιβλία του, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες. Διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, το ίδρυμα Cristine and Goran Schildt, τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο «Άρτεμις», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου.

Ο Γιόραν Σιλντ, με το σκάφος του «Δάφνη», ταξίδεψε σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, τη γνώρισε και περιέγραψε της ομορφιές της χώρας στα βιβλία του. Έχει γράψει περισσότερα από 30 βιβλία και σε πολλά από αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα ελληνικά νησιά και η θάλασσα της Μεσογείου. Τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία τον έχουν τιμήσει για το έργο του ενώ υπήρξε και μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών.

DSC_5363 DSC_5375

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com