Μύρισε στεριά!

Πρώτα η πλώρη στραφτάλισε στον ήλιο. Ύστερα όλο το σκαρί έλαμψε κάτω από τις ακτίνες του. Πέρασε η φουρτούνα και όταν ησύχασε και το βουβό κύμα, μονομιάς απλώθηκε η γαλήνη. Βγήκε κι αυτή αστραφτερή, λουσμένη από την αλμύρα, πεντακάθαρη. Ένα παιχνιδιάρικο κυματάκι με αυθάδικη αθωότητα, την έκανε να αναρωτηθεί…. Πως γίνεται μετά από τέτοιο χαλασμό, να γίνονται όλα τόσο μαγικά, να σε αιχμαλωτίζουν στην ατόφια σαγήνη τους… Τίποτα να μη θυμίζει τη χθεσινή τρικυμία… Ανάσα βαθιά, ηδονική, να τα χωρέσει όλα μέσα της. Το κατάρτι γυμνό, χωρίς πανιά. Το σοφράνο μαγκιόρο μόνο λασκάρισε. Θα το έφτιαχνε. Γύρισε το βλέμμα πιο ψηλά. Η αντέννα χάθηκε. Ανασήκωσε τους ώμους. Δεν πειράζει. Το καραβόσκυλο της χοροπηδούσε χαρωπά. Μύρισε στεριά.
Το νησί! Το νησί που λαχταρούσε με όλη της την ψυχή να φτάσει! Το είδε. Πολύ σπάνια οι άνθρωποι το έβλεπαν. Γιατί στο νησί αυτό, όλοι είναι κάθε μέρα χαρούμενοι. Είναι δραστήριοι και παραγωγικοί. Διατηρούν με ευλάβεια τον κώδικα αξιών. Ο καθένας σέβεται τον άλλον. Ο καθένας κάνει ότι πιο καλό μπορεί και όλοι φροντίζουν για το γενικό καλό. Για κανέναν δεν είναι οξυγόνο του η εξουσία. Δεν τους αρέσει η εξουσία, γιατί έχουν οι ίδιοι τόσα πολλά να ασχοληθούν, τόσα συγκλονιστικά, που δεν τους περισσεύει χρόνος.
Το βουητό της μηχανής, το πηγαίο γέλιο της μέσα από την καρδιά της. Έφτασε. Πέταξε την πρυμάτσα. Ένα τσακάλι ναυτόπουλο με το πιο ωραίο χαμόγελο, την έπιασε στον αέρα και την βοήθησε να δέσει στο πιο ωραίο λιμάνι της ζωής της.

 

Ελένη Μπέλλου

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com