Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 7ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «Goran Schildt Regatta»

παραολ 5
Στην 5η θέση γενικής οι Έλληνες Ιστιοπλόοι – Ιστιοπλοΐα Paralympic Games Rio 2016
16 Σεπτεμβρίου 2016
λογο παραολ
Ιστιοπλοΐα Paralympic Games Rio 2016 – Τελικά Αποτελέσματα SKUD18 & 2.4mR
17 Σεπτεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 7ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «Goran Schildt Regatta»

20160914_103452

 

 

leros logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λέρος, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 7ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «Goran Schildt Regatta»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 7ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας «Goran Schildt Regatta». Στη διοργάνωση πήραν μέρος 150 ιστιοπλόοι από πέντε χώρες, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από τις συνθήκες του αγώνα και τη φιλοξενία των κατοίκων των νησιών που επιστέφθηκε η Ρεγκάτα. Ο αγώνας διεξάγεται στη μνήμη του διάσημου Φινλανδού συγγραφέα, ιστορικού τέχνης και ταξιδευτή, Γιόραν Σιλντ, ο οποίος έζησε στη Λέρο. Έγραψε για τις ελληνικές θάλασσες στα δεκάδες βιβλία του που έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες.

Η τελευταία ιστιοδρομία ήταν από τους Λειψούς μέχρι τη Λέρο. Χάρη στους ανέμους, εντάσεως έως και 5 μποφόρ, οι ιστιοπλόοι διένυσαν γρήγορα τα 15 ναυτικά μίλια και απόλαυσαν ιστιοπλοΐα με ιδανικές συνθήκες.

Τα αποτελέσματα της 3ης ιστιοδρομίας: ORC Club: 1) Ηλέκτρα (κυβερνήτης, Πέτρος Καλομοίρης), 2) Milou (Μιχάλης Καΐλας), 3) Contor (Νικήτας Μαυράκης).

Open Class: 1) Cashe Cashe (Αντερς Γκράφνερ, Σουηδία), 2) Robust (Λέναρντ Κόνικσον, Σουηδία), 3) Κonstantia (Κγιελ Μόλντε, Σουηδία).

Τα αποτελέσματα της γενικής κατάταξης: ORC Club: 1) Ηλέκτρα (κυβερνήτης, Πέτρος Καλομοίρης), 2) Milou (Μιχάλης Καΐλας), 3) Contor (Νικήτας Μαυράκης).

Open Class: 1) Antina 2 (Ρολφ Χάλμπεργκ, Σουηδία), 2) Cashe Cashe (Αντερς Γκράφνερ, Σουηδία), 3) Robust (Λέναρντ Κόνικσον, Σουηδία).

Η Ρεγκάτα ολοκληρώθηκε με δεξίωση στον Ναυτικό Όμιλο Λέρο όπου οι ιστιοπλόοι συζήτησαν για τον αγώνα και ανανέωσαν τα ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Το 2017, παράλληλα με τις ιστιοδρομίες, θα υπάρχουν και άλλες εκδηλώσεις καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιόραν Σιλντ.

Η διοργάνωση στηρίζει την οικονομία των νησιών και προβάλλει διεθνώς τις ομορφιές της νησιωτικής Ελλάδας. Και εφέτος τις ιστιοδρομίες παρακολούθησαν δημοσιογράφοι από τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Η Ρεγκάτα διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, το ίδρυμα Cristine and Goran Schildt, τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο «Άρτεμις», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου.

Ο Γιόραν Σιλντ, με το σκάφος του «Δάφνη», ταξίδεψε σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, τη γνώρισε και περιέγραψε της ομορφιές της χώρας στα βιβλία του. Έχει γράψει περισσότερα από 30 βιβλία και σε πολλά από αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα ελληνικά νησιά και η θάλασσα της Μεσογείου. Τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία τον έχουν τιμήσει για το έργο του ενώ υπήρξε και μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com