7ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας « Goran Schildt Regatta »

americas cup 1
Επερχόμενοι Διεθνείς Αγώνες
6 Σεπτεμβρίου 2016
ar2017
Στα Δωδεκάνησα η Αegean Regatta 2017
7 Σεπτεμβρίου 2016

7ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας « Goran Schildt Regatta »

leros logo

leros logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

05/09/2016

Διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας στα Δωδεκάνησα

Με τη συμμετοχή 25 σκαφών από 4 χώρες θα ανοίξει πανιά στις 13 Σεπτεμβρίου ο 7ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας « Goran Schildt Regatta ». Πρόκειται για μία διοργάνωση, η οποία θεωρείται ως ο δεύτερος μεγαλύτερος σε διεθνείς συμμετοχές ιστιοπλοϊκός αγώνας στην Ελλάδα και τελείται στη μνήμη του διάσημου Φιλανδού συγγραφέα, ιστορικού τέχνης και ταξιδευτή.

Τα σκάφη θα αποπλεύσουν από το Λακκί της Λέρου και αφού διανύσουν μία απόσταση 22 ναυτικών μιλίων θα τερματίσουν στην Πάτμο. Η δεύτερη ιστιοδρομία θα έχει ως αφετηρία το «νησί της Αποκάλυψης» και προορισμό τους Λειψούς απόσταση, 15 ναυτικά μίλια. Στην τελευταία κούρσα της διοργάνωσης τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά στη θαλάσσια περιοχή των Λειψών και θα τερματίσουν στη Λέρο έχοντας καλύψει 15 ναυτικά μίλια. Η απονομή θα γίνει παρουσία του πρέσβη της Φιλανδίας στην Αθήνα καθώς και αρκετών δημοσιογράφων από την χώρα καταγωγής του Goran Schildt, στο πανέμορφο Λακκί της Λέρου και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του τοπικού Ναυτικού Ομίλου.

Ο Αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και το ίδρυμα Cristine and Goran Schildt, τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο «Άρτεμις», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου.

Ο Goran Schildt με το σκάφος του « Δάφνη », ταξίδεψε σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, τη γνώρισε και περιέγραψε της ομορφιές της χώρας στα βιβλία του. Έχει γράψει περισσότερα από 30 βιβλία και σε πολλά από αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα ελληνικά νησιά και η θάλασσα της Μεσογείου. Τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία τον έχουν τιμήσει για το έργο του ενώ υπήρξε και μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com