55ο Ράλλυ Αιγαίου – Αποτελέσματα

nac1 (1)
Αντίστροφη μέτρηση για το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου
19 Ιουλίου 2018
noa ph 1
ALEXANDROUPOLIS NOA REGATTA – RESULTS
23 Ιουλίου 2018

55ο Ράλλυ Αιγαίου – Αποτελέσματα

55th Aegean Rally 2018 ©Nikos Alevromytis

Σε μία κούρσα, πραγματική πρόκληση, για ιστιοπλόους εξελίχθηκε η πρώτη ιστιοδρομία του «55ου Ράλλυ Αιγαίου». Ο Αίολος δε θέλησε να ανοίξει τον ασκό του στο μελτέμι και οι αγωνιζόμενοι επιδόθηκαν σε κυνήγι ανέμων προκειμένου να φτάσουν στο λιμάνι, στα Κατάπολα, στην Αμοργό ( περισσότερα από 140 ν.μ. ). Αγωνιζόμενοι και σε νυχτερινή πλεύση, κάτι που κάνει τη διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης, να ξεχωρίζει, οι λάτρεις των ιστίων έδειξαν απαράμιλλη ιστιοπλοϊκή δεινότητα και η πλειοψηφία των σκαφών ολοκλήρωσαν κουρασμένοι αλλά ικανοποιημένοι τον αγώνα.

Η ιστιοδρομία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής με μπουκαδούρα, η οποία έσβησε την ώρα του ηλιοβασιλέματος, όταν τα ιστιοφόρα βρίσκονταν, περίπου, στο Σούνιο. Οι υπεύθυνοι τακτικής, σε συνεργασία με τους κυβερνήτες, αποφάσισαν για την τακτική της πορείας προς Αμοργό και η νύχτα κύλησε με την αναζήτηση των ανέμων που θα τους βοηθούσαν να τερματίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Πρώτο τερμάτησε το σκάφος « BulletEncode », ύστερα από 19 ώρες ιστιοπλοΐας. « Το να κάνεις ιστιοπλοΐα νύχτα στο Αιγαίο είναι κούραση, αλλά και απόλαυση, οπότε η απόλαυση αντισταθμίζει την κούραση. Εμείς είχαμε μία σοβαρή ζημιά πριν βγούμε από τον Σαρωνικό. Ευτυχώς καταφέραμε και την φτιάξαμε για να μην εγκαταλείψουμε », τόνισε ο Σίμος Καμπουρίδης, συγκυβερνήτης του σκάφους.

 

Τις τρεις πρώτες θέσεις, της 1ης ιστιοδρομίας, για την κατηγορία ORCi κατέκτησαν τα σκάφη :

  1. « BulletEncode » (κυβερνήτες: Δημήτρης Δεληγιάννης – Σίμος Καμπουρίδης),
  2. « Africana – Team Optimum » (κυβερνήτης: Laurentu Gaitan – Ρουμανία, ),
  3. « Chiara – Iason » (κυβερνήτης: Νικόλαος Φωτίου).

 

Στην κατηγορία ORC Club τις τρείς πρώτες θέσεις κατέκτησαν τα σκάφη:

  1. «Απήδαλος Ναυς – I.M.S.» με κυβερνήτη τον έμπειρο ιστιοπλόο και εκπαιδευτή, Παύλο Κούρκουλο
  2. Alter Ego – ABS στο τιμόνι του οποίου βρίσκονται ο παλαιός πρωταθλητής Ευρώπης σε ολυμπιακές, και όχι μόνο, κατηγορίες, Στέλιος Μπόνας και ο Αλέξανδρος Μπόνας,
  3. iSAIL με κυβερνήτες τους Σταύρο Χατζηγρηγόρη και Χρήστο Καρύδη

 

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

ORCi

ORC Club

 

Σήμερα (23/7), τα πληρώματα, σε συνεργασία με επιστήμονες της «HELMEPA»,πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίας «Ναυάγιο», καθώς η εφετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην προστασία των θαλασσών, με το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσες μας».

photo credit: AleN Photography

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com