ΔΙΕΒΑ 2017 – Συναρπαστικές ιστιοπλοϊκές διαδρομές στη Σκόπελο

IMG_9487
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Tornado
12 Αυγούστου 2017
bozi klonaridou
2017 470 Junior European Championship – Τέσσερα μετάλλια για την Ελλάδα
16 Αυγούστου 2017

ΔΙΕΒΑ 2017 – Συναρπαστικές ιστιοπλοϊκές διαδρομές στη Σκόπελο

low dieva1

dieva

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Σκόπελο η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου (ΔΙΕΒΑ) με ελληνικές και ξένες συμμετοχές. Τα πληρώματα αγωνίστηκαν την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Αυγούστου σε inshore ιστιοδρομίες και αγώνα καταδίωξης,  σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πλεύσεις για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής, ανοικτά του Νέου Κλήματος Σκοπέλου, με καταιγιστικές σπηλιάδες. Την Πέμπτη 10 Αυγούστου τα σκάφη πραγματοποίησαν μια συναρπαστική διαδρομή 36 ναυτικών μιλίων σε έναν αγώνα offshore στη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων με τερματισμό στη χώρα της Σκοπέλου.

Το πανέμορφο νησί των Βορείων Σποράδων χάρισε στους ιστιοπλόους δυνατές στιγμές με ιδανικές συνθήκες αέρα και αρκετά δύσκολα σημεία στην ανοικτή θάλασσα με νηνεμίες αλλά και έντονες κατά περιόδους ριπές ανέμου.
Τα “καβαντζαρίσματα”, οι απότομες αλλαγές του ανέμου αλλά και οι απαιτητικές τεχνικά διαδρομές των αγώνων που σχεδιάστηκαν, δοκίμασαν τις αντοχές των πληρωμάτων και χάρισαν μοναδικές στιγμές στους αγωνιζομένους.

Η πρώτη μερική απονομή των κυπέλλων για τις διαδρομές στο Νέο Κλήμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης παρουσία των τοπικών φορέων που αγκάλιασαν και βοήθησαν στη διοργάνωση. Άλλωστε, η φιλόξενη Σκόπελος και οι κάτοικοι της θεωρούν πλέον παράδοση την παρουσία των ιστιοπλόων στο νησί, σε ένα ραντεβού που ανανεώνεται κάθε χρόνο.

“Είναι τιμή μας να δεχόμαστε κάθε χρόνο τους ανθρώπους αυτούς στο νησί μας. Είναι μια ζωντανή διαφήμιση. Είναι χαρά μας να απολαμβάνουν αυτή τη φιλοξενία γιατί ως Δήμος Σκοπέλου στοχεύουμε σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και εναλλακτικές δράσεις”, τόνισε η αντιδήμαρχος Μέριμνας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αθηνά Ντάκη.

Την ικανοποίηση του για τη διεξαγωγή και την πορεία της διοργάνωσης εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ανοικτής Θάλασσας Άλκης Γρηγοριάδης που επισήμανε τη σημασία τέτοιων αγώνων που σηματοδοτεί ένα αποτέλεσμα μιας κοινής προσπάθειας τοπικών φορέων, χορηγών, υποστηρικτών και των συνδιοργανωτών, του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σκοπέλου και του Ναυτικού Ομίλου Ανοικτής Θάλασσας Θεσσαλονίκης. “Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την προσπάθεια αυτή για μια ακόμη χρονιά σε αυτό το πανέμορφο νησί που μας φιλοξενεί και δικαιώνει την επιλογή μας να το επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοριάδης.

Ικανοποιημένοι τόσο από το οργανωτικό κομμάτι όσο και από τις συνθήκες καιρού που συνάντησαν στη Σκόπελο δήλωσαν οι ιστιοπλόοι, καθώς η ΔΙΕΒΑ γι’ αυτούς αποτελεί μια πρόκληση αγωνιστικά για μικρές και μεγάλες διαδρομές. Με συμμετοχές πληρωμάτων από Αθήνα, Καβάλα, Βόλο, Βουλγαρία αλλά και ομογενών από τη μακρινή Αυστραλία, η ΔΙΕΒΑ για το 2017 κερδίζει τις εντυπώσεις σε μια ιστιοπλοϊκή κούρσα που μόλις ξεκίνησε.

dieva 2

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com