Διεκδικούν μετάλλια οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό της Πάτρας

2018 European Laser 4.7 Youth Championships
Ολοκληρώθηκαν οι προκριματικοί στο Ευρωπαϊκό Laser 4.7 της Πάτρας
11 Απριλίου 2018
J24
ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΑΦΩΝ ΚΛΑΣΗΣ J24 – Α’ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ
14 Απριλίου 2018

Διεκδικούν μετάλλια οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό της Πάτρας

2018 European Laser 4.7 Youth Championships

Τέσσερις Έλληνες αθλητές βρίσκονται, ύστερα από επτά κούρσες, στους κορυφαίους ιστιοπλόους του χρυσού στόλου των αγοριών στα «European Youth Championships & Trophy 2018», για την κατηγορία των Laser 4.7. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί σήμερα στο Πατραϊκό κόλπο και οι διαφορές ανάμεσα στους αθλητές είναι τόσο μικρές που όλες οι θέσεις του βάθρου είναι «ανοικτές», αρκεί να βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες και να διεξαχθούν κούρσες. Διοργανωτής του πρωταθλήματος είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πάτρας – Ρίου «Ιάσων». Αγωνίζονται 320 αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες (30 από Ευρώπη και 10 από άλλες Ηπείρους).

Οι καιρικές συνθήκες στον στίβο των αγοριών δε βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί πάνω από μία ιστιοδρομία. Εξακολουθεί να προηγείται ο Ιταλός, Σίζερ Μπαραμπίνο με 18 β.π., με δεύτερο τον Αιμίλιο Μόνο με 28 β.π. Ο ιστιοπλόος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ελλάδος, εχθές, δεν έφερε ένα πλασάρισμα ανάλογο των προηγούμενων ημερών. Ήρθε 43ος αλλά δεν άλλαξε η θέση του στη γενική κατάταξη, διότι «πέταξε» την κούρσα. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Δικαίος Κέρκουλας με 30 β.π., στην 4η ο Μανώλης Κόλλιας με 37 β.π. και στην 7η ο Χαράλαμπος Σμυρνής με 57 β.π. Στα κορίτσια διεξήχθησαν δύο κούρσες στον χρυσό στόλο και μία στον ασημένιο. Από ελληνικής πλευράς στην καλύτερη θέση (11η) βρίσκεται η Μελίνα Γκάρη με 94 β.π. Πρώτη στη γενική είναι η Ιταλίδα Τζόρτζια Τσινγκολάνι με 22 β.π. Όλα τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο http://www.europeanlaser47.eu/results/ .

«Βγήκαμε νωρίς καθώς νομίζαμε ότι είχε καλές συνθήκες για αγώνα, αλλά μέχρι να έρθουν τα σκάφη η ένταση του ανέμου μειώθηκε. Υπήρχε ρεύμα αλλά όχι ένταση. Όταν σταθεροποιήθηκαν οι συνθήκες πραγματοποιήσαμε μία πολύ καλή ιστιοδρομία. Μετά προσαρμόσαμε τον στίβο για τη 2η, αλλά άλλαξε ο αέρας και δεν έγινε», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής του στόλου των αγοριών, Μαρίνα Ψυχογιού και ο Αθανάσιος Παπαντωνίου, πρόεδρος της Επιτροπής στον στίβο των κοριτσιών, πρόσθεσε: «Υπήρχε πολύ ρεύμα στην ίδια κατεύθυνση με τον άνεμο. Δώσαμε αναβολή μέχρι να ανεβεί η ένταση και, στη συνέχεια, διεξήχθησαν δύο κούρσες με ασθενείς ανέμους».

Σήμερα, νωρίς το πρωί, στις χερσαίες εγκαταστάσεις της διεξαγωγής της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Η θάλασσα αίρει αποκλεισμούς». Η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη, μέλη της εθνικής μας ομάδας και ξένοι ιστιοπλόοι, στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και εξειδικευμένο προσωπικό μύησαν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στο άθλημα της ιστιοπλοΐας για ΑμΕΑ. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς στον χώρο βρέθηκαν περισσότεροι από 40 ΑμΕΑ, οι οποίοι κατενθουσιάστηκαν από την πρώτη τους επαφή με τα σκάφη.

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί αύριο με τις τελευταίες ιστιοδρομίες, την Τελετή Λήξης και τις απονομές των μεταλλίων (17.30).

www.europeanlaser47.eu

contact: europeanlaser47.eu@gmail.com press: Europeanlaser47.media@gmail.com

fb: 2018 european youth championships laser 4.7 twitter:@2018 Europeanlaser47

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com