Κύπελλο Πλαταμώνα 2017 – «Εκκίνηση» ιστιοπλοϊκής περιόδου – Με φόντο το βουνό των Θεών

mitakis
2017 Finn Open and U23 Europeans
10 Μαΐου 2017
IMG_0761 kypelo anoixis
Κύπελλο Άνοιξης 2017 – Aποτελέσματα
10 Μαΐου 2017

Κύπελλο Πλαταμώνα 2017 – «Εκκίνηση» ιστιοπλοϊκής περιόδου – Με φόντο το βουνό των Θεών

3

Με δύο πολύωρες και απαιτητικές offshore ιστιοδρομίες και τη συμμετοχή περίπου 100 ιστιοπλόων ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Πλαταμώνα το τριήμερο 29 Απριλίου – 1 Μαϊου 2017. Μια διαφορετική Πρωτομαγιά στη θάλασσα διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.), συνεχίζοντας το θεσμό που συντηρεί αρκετά χρόνια τώρα στην πανέμορφη περιοχή της Πιερίας, στους πρόποδες του Ολύμπου. Η επιλογή του Πλαταμώνα δεν ήταν τυχαία καθώς ο Ν.Ο.Α.Θ. προωθεί και ενισχύει τη διοργάνωση αγώνων και ναυταθλητικών γεγονότων σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, αλλά και φυσικά για τις τοπικές κοινωνίες.

Οι αγώνες ήταν απαιτητικοί τόσο στην έναρξη του Κυπέλλου με την ιστιοδρομία Θεσσαλονίκη – Πλαταμώνας όσο και κατά την επιστροφή των αθλητών από τον Πλαταμώνα στη Θεσσαλονίκη, καθώς η έλλειψη ανέμου δεν βοήθησε τα αγωνιστικά σκάφη και τους αθλητές τους να ολοκληρώσουν τις ιστιοδρομίες σε κανονικούς χρόνους, δοκιμάζοντας την ναυτοσύνη, αλλά και την υπομονή και επιμονή τους.

Ο πρώτος αγώνας που ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου από τη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 30 Απριλίου με τον κατάπλου των σκαφών στη νέα υπερσύγχρονη μαρίνα Savvi Marine / Platamon, μία από τις πιο οργανωμένες μαρίνες στη Βόρεια Ελλάδα, που στήριξε τη διοργάνωση παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ελλιμενισμού και φιλοξενίας.

Tην Κυριακή oι αθλητές είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ομορφιές της περιοχής σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Ο Πλαταμώνας, ένας απο τους πιο «δυνατούς» τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επισκεπτών το τριήμερο της Πρωτομαγιάς με αφορμή και τους ιστιοπλοικούς αγώνες.

Με φόντο το βουνό των Θεών τα πληρώματα και οι φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστες στιγμές, να συζητήσουν για τον αγώνα και τις δυσκολίες του, αλλά και να γιορτάσουν σε μια λαμπερή βραδιά την απονομή των κυπέλλων στους νικητές που ξεχώρισαν, στο μπαρ Barchetta μπροστά στη μαρίνα με φόντο τα αγωνιστικά σκάφη και τη θάλασσα. Τους διαγωνιζόμενους δρόσισε το φυσικό μεταλλικό νερό «ΔΙΟΣ», απο τις πηγές του Ολύμπου.

Η επιστροφή των σκαφών από Πλαταμώνα ξεκίνησε την Πρωτομαγιά στις 13:00, οπότε η ένταση του αέρα αυξήθηκε και επέτρεψε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα Δημήτρη Παχούμα να σημάνει την εκκίνηση των σκαφών. Η απόσταση των 42 ναυτικών μιλίων καλύφθηκε πάλι αργά και με δυσκολία από τα συμμετέχοντα σκάφη, αφού η άπνοια οδήγησε στον τερματισμό του πρώτου σκάφους μόλις λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας και αυτή τη χρονιά πιστός στο ραντεβού του με τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, έδωσε την «εκκίνηση» για μια ιστιοπλοϊκή σεζόν γεμάτη συγκινήσεις, δυνατούς αγώνες και εικόνες από τη θάλασσα που θα μας συντροφεύουν και αυτό το καλοκαίρι.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com