Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, στον Διάπλου της Διώρυγας Κορίνθου

4224476
Ε.Ι.Ο. – Αναστολη αγώνων μέχρι 2 Οκτωβρίου στην περιοχή του Σαρωνικού
17 Σεπτεμβρίου 2017
DUJ_4427
Χρυσό Μετάλλιο για τον Παύλο Κοντίδη – Laser Standard Men’s World Championship
20 Σεπτεμβρίου 2017

Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, στον Διάπλου της Διώρυγας Κορίνθου

KOLIMBI

 

Με τη… σφραγίδα του κορυφαίου Έλληνα προπονητή κολύμβησης, του Νίκου Γέμελου, θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου ο κολυμβητικός Διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου. Ο κ. Γέμελος θεωρεί τη διοργάνωση ως μία σπουδαία ευκαιρία για την προβολή της περιοχής μέσα από τον αθλητισμό. Τα δικά της, ιδιαίτερα μηνύματα θα στείλει και η συμμετοχή 10-15 κολυμβητών των Special Olympics, οι οποίοι θα πάρουν μέρος σε αγώνα 1000 μ.
«Με κάλεσαν από τη Διώρυγα για να επιμεληθώ το θέμα της ασφάλειας, καθώς και τον σχεδιασμό του αγώνα. Όλοι οι αγώνες στη θάλασσα αποτελούν πρόκληση. Ο συγκεκριμένος έχει πραγματοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, είτε ως event, είτε ως διοργάνωση. Μάλιστα, πριν από πολλά χρόνια, συμμετείχα και εγώ. Τότε είχαν περάσει το κανάλι δύο πολύ καλοί μου φίλοι, ο Αττίλα Μανιόκι, Ούγγρος μαραθωνοδρόμος της κολύμβησης και ο Γιάννης Κοτσιόπουλος, στο πλαίσιο της ελληνοουγγρικής φιλίας. Αυτοί οι αγώνες αποτελούν διαφήμιση για τη χώρα μας και βοηθούν στην ανάπτυξη του αγωνίσματος. Μόνο με αγώνες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και παραλληλισμό με ιστορικά γεγονότα θα δώσουμε πνοή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό μας. Φυσικά, πρέπει να έχουμε ως πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια των αγωνιζομένων», τόνισε ο προπονητής του ασημένιου Ολυμπιονίκη, Σπύρου Γιαννιώτη, της Κέλυς Αραούζου και άλλων κορυφαίων αθλητών μας.

H Οργανωτική Επιτροπή έχει δεχθεί πολλές αιτήσεις συμμετοχής από διαφορετικές χώρες, αλλά αυτή που ξεχωρίζει είναι μίας 15χρονης πρωταθλήτριας από την Αυστραλία. Η Ελένη Ευθυμίου έχει καταγωγή από την Κόρινθο και θα έρθει στη χώρα μας μόνο και μόνο για να πάρει μέρος σε αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα.

«Είμαι ενθουσιασμένη γιατί θα συνδυάσω την πρώτη διεθνή συμμετοχή μου με έναν αγώνα στη χώρα των προγόνων μου. Οι τρεις από τους τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες μου προέρχονται από αυτή την περιοχή. Η διοργάνωση θα αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσω κορυφαίους κολυμβητές και κολυμβήτριες της Ελλάδος και να κολυμπήσω μαζί τους. Μετράω τις ημέρες για να βρεθώ στα νερά της Διώρυγας», δήλωσε η 15χρονη.

Η Ελένη Ευθυμίου άρχισε να κολυμπάει από την ηλικία των τριών ετών. Είναι μέλος του συλλόγου Carlile Swim Club καθώς και της προεθνικής ομάδα. Έχει πάρει μέρος στο κρατικό πρωτάθλημα της Νέας Νότιας Ουαλίας σα 400μ freestyle και στο Open Water Championships (5χλμ.). Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετείχε στο Εθνικό Πρωτάθλημα Αυστραλίας Open Water (5 χλμ.στον ωκεανό). Ήταν μέλος της ομάδας 4 x 1,25 χλμ. του συλλόγου της (-14 ετών), που κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο Australian Open Water Championships.

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση. Οι κολυμβητές θα διασχίσουν μία απόσταση 6.433 μ., ενώ για αυτή τη χρονιά, η Οργανωτική Επιτροπή έχει ορίσει ως ανώτατο όριο συμμετοχών του 600 αθλητές και αθλήτριες, διότι θέλει να ελέγξει όλες τις παραμέτρους ασφαλείας.

Αυτή τη χρονιά η ομάδα Cross The Euro Canal έχει ορίσει ως ανώτατο όριο συμμετοχών τους 600 αθλητές και αθλήτριες, διότι θέλει να ελέγξει όλες τις παραμέτρους ασφαλείας.

Ο αγώνας κολύμβησης «Cross The Euro Canal» τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην ιστοσελίδα www.crosstheeurocanal.com.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com