Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado – Θεσσαλονίκη

spitha
To ξεχωριστό πλήρωμα της Αegean Regatta
23 Αυγούστου 2017
nisyros-rhodes12
Στη Ρόδο έφτασε η Αegean Regatta
25 Αυγούστου 2017

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado – Θεσσαλονίκη

tagaro 1

Tornado_final-01-1

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado, τη δεύτερη μεγάλη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που γίνεται στη Θεσσαλονίκη μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado γίνεται υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με διοργανωτές το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με την τεράστια εμπειρία τους σε ανάλογες διοργανώσεις και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Από 28 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου οι κορυφαίοι της κλάσης Tornado – που συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της – θα ανοίξουν τα πανιά τους στο θαλάσσιο στίβο του Θερμαϊκού κόλπου προσφέροντας στους Θεσσαλονίκείς αλλά και στους επισκέπτες της πόλης ένα μοναδικό συναρπαστικό θέαμα.

Ο Αλέξης Ταγαρόπουλος ο οποίος μαζί με το Νίκο Μαύρο κατέκτησε πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα tornado που έγινε στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, σε δήλωση του για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο γραφείο τύπου της διοργάνωσης επισήμανε:

«Περιμένω ότι θα γίνουν πολύ καλοί αγώνες. Έχουμε δουλέψει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση. Θα έχουμε περίπου 25 με 27 συμμετοχές που θα προέρχονται από 10- 11 χώρες μεταξύ των οποιών και η Αυστραλία με τη Νέα Ζηλανδία. Αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι και επετειακό γιατί συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της κλάσης tornado. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα παρόλο που οι συμμετοχές δεν είναι σε αριθμό αυτές που προσδοκούσαμε καθώς υπήρχαν πολλές υποχρεώσεις στο τέλος Αυγούστου για αρκετά πληρώματα, κάτι που τους εμπόδισε να λάβουν μέρος. Στο οργανωτικό κομμάτι ο Ν.Ο.Θ δεν έχει κανένα πρόβλημα στη διοργάνωση τέτοιων αγώνων. Πριν από ένα μήνα διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 που έχε τεράστιες απαιτήσεις. Εδώ οι απαιτήσεις είναι μικρότερες. Υπάρχει πλέον η τεχνογνωσία που αποτελεί εγγυήση ότι δεν θα γίνει κάποιο μεγάλο λάθος».

Όπως δηλώνει, μετά το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό, ο στόχος τους είναι η 1η θέση και στο παγκόσμιο:

«Προσδοκία μας είναι και σ αυτή τη διοργάνωση να πάρουμε ένα μετάλλιο και γιατί όχι το χρυσό. Η πείρα έχει δείξει ότι πολλά μπορεί να κριθούν στις λεπτομέρειες και σε κακές στιγμές. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο. Υπάρχουν επίσης και ο Κώστας Τριγκώνης με τον Ντάνη Πασχαλίδη που θα είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι, αλλά και δυο τρείς ξένες συμμετοχές που είναι πολύ καλοί αθλητές. Κανένας δεν πρόκειται να χαριστεί και όλοι θα παλέψουν για να κερδίσουν όλες τις κούρσες».

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνέντευξη τύπου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado σε αίθουσα των εγκαταστάσεων του Ν.Ο.Θ (Θεμ Σοφούλη 112).

Ομιλητές οι πρόεδοι του Ν.Ο.Θ Άκης Τσαλίκης και του Ι.Ο.Θ Κωνσταντίνος Χαντζαρίδης, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης και οι Πρωταθλητές Ευρώπης Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και Νίκος Μαύρος.

 

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com