Παραολυμπιονίκες στην πρώτη θέση του Χειμερινού πρωταθλήματος

IMG_5730
55ο Ράλλυ Αιγαίου 2018 Αμοργός, Λειψοί και Πάρος τα νησιά του αγώνα
28 Νοεμβρίου 2017
basileia
XIX SEMANA OLIMPICA CANARIA DE VELA – Πρώτη θέση για την Βασιλεία Καραχάλιου
8 Δεκεμβρίου 2017

Παραολυμπιονίκες στην πρώτη θέση του Χειμερινού πρωταθλήματος

20171119_160417

Με εντυπωσιακές εμφανίσεις έκλεισε το χειμερινό πρωτάθλημα του ΝΟΕ το σκάφος «QUASAR-ΚΡΕΣΤΑ» (Beneteau FIRST 305) που αγωνιζόταν στην γενική κατηγορία ORC Club.

Με κυβερνήτη τον Παραολυμπιονίκη του 2004 Γιώργο Δεληκούρα, το πλήρωμα κατάφερε να κερδίσει την κλάση του και στους 3 αγώνες του πρωταθλήματος αλλά και την γενική κατάταξη της κατηγορίας ORC Club με δύο πρωτιές και μια δεύτερη θέση. Αναλυτικά οι θέσεις των πρωταθλητών ήταν:

Αγώνας Οκτώ, 12/11/2017. 1η θέση Γενικής και 1η θέση κλάσης Κ3

Αγώνας Λαγουσών 19/11/2017, 2η θέση Γενικής και 1η θέση κλάσης Κ3

Αγώνας Σαλαμίνος 26/11/2017, 1η θέση Γενικής και 1η θέση κλάσης Κ3

Μέλος του πληρώματος και ο Θοδωρής Αλεξάς, επίσης Παραολυμπιονίκης με τρεις συμμετοχές σε Παραολυμπιακούς αγώνες (Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012 και Ριο 2016). Το Quasar-Κρέστα του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας ήταν το μοναδικό σκάφος με μέλη του πληρώματος ιστιοπλόους ΑμεΑ. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος που κυβερνήτης και πλήρωμα ΑμεΑ κερδίζουν ένα πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα και μάλιστα με τέτοια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Μετά την απονομή ο Γιώργος Δεληκούρας δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα με την ομάδα μου να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο. Είναι για μένα κάτι πρωτόγνωρο καθώς δεν είχα κερδίσει ποτέ τίτλο σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Με την κατηγορία ORC Club ασχολήθηκα σε αγωνιστικό επίπεδο ακριβώς ένα χρόνο. Συμμετείχα σε αρκετούς αγώνες από το φθινόπωρο του 2016 σαν πηδαλιούχος, sail master και σύμβουλος τακτικής. Πέρυσι αν και πρωτάρης και χωρίς καμία προετοιμασία έχασα την Τρίτη θέση για 0,4 βαθμούς. Τότε μου μπήκε η ιδέα να διεκδικήσω το πρωτάθλημα του 2017 με καλύτερη οργάνωση. Οφείλω μεγάλη χάρη τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου στον ιδιοκτήτη του σκάφους και συναθλητή Σπύρο Πανουτσόπουλο που μας εμπιστεύτηκε το σκάφος του και συμμετείχε μαζί μας σε όλους τους αγώνες. Τέλος να πω ότι η νίκη μας φαίνεται εύκολη αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολη. Η κατηγορία ORC Club είναι πολυπληθής με καλά σκάφη, πολύ καλούς κυβερνήτες και εξαιρετικά πληρώματα. Κανείς δεν κάθεται να χάσει. Όλοι θέλουν να κερδίσουν. Είχαμε αρκετό άγχος αλλά καταφέραμε να κάνουμε λιγότερα λάθη από τους υπόλοιπους κι έτσι κερδίσαμε. Έτσι είναι αυτό το άθλημα, κερδίζει όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη. Γι αυτό και βαθμολογούμαστε ανάποδα, με βαθμούς ποινής. Όποιος έχει τους λιγότερους, αυτός κερδίζει!»

Μετά τους πρωταθλητές που συγκέντρωσαν 4 βαθμούς ποινής, στη δεύτερη θέση με 10 βαθμούς βρέθηκε το σκάφος Blue Line του ΣΕΑΝΑΤΚ με κυβερνήτες τους Αγγελάκη-Οικονομόπουλο και την τριάδα έκλεισε η Αφρόεσσα του Ν.Ο. Βούλας με 14 βαθμούς ποινής και κυβερνήτη τον Κ. Γκρέτσο.

Αποτελέσματα

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com