Συμμετοχή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών στη διεθνή συγκέντρωση της κλάσης J/24

hmrt
Hellenic Match Racing Tour 2017
22 Οκτωβρίου 2017
idra
«ΥΔΡΑ 2017» – Αποτελέσματα
30 Οκτωβρίου 2017

Συμμετοχή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών στη διεθνή συγκέντρωση της κλάσης J/24

ECday1

Ενημέρωση από τη συμμετοχή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών στη διεθνή συγκέντρωση της κλάσης J/24 (International Class Association J/24) στη Riva del Garda στη λίμνη Garda της Ιταλίας.

Η συγκέντρωση της κλάσης έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αγώνα, που θα διεξαχθεί στη Riva Del Garda της ομώνυμης λίμνης, τέλη Αυγούστου του 2018, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με σκάφη τύπου J/24.

H λίμνη Garda φιλοξενεί πολλές και σημαντικές ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις, αφού στην περιοχή υπάρχουν πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις ιστιοπλοΐας με κατεύθυνση τον αθλητικό εξειδικευμένο τουρισμό. Κατέχει το ρεκόρ Γκίνες σε παγκόσμια διοργάνωση Optimist, με 1.500 περίπου παιδιά, ενώ μόνο το 2017 διοργάνωσε 3 παγκόσμια κλάσεων και 4 πανιταλικά. Η θέση της προσελκύει αθλητές από την Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Σλοβενία κλπ, αφού βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο αυτού του τόξου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η πρόεδρος Nancy Zangerie από τις Η.Π.Α. και μέλη της κλάσης, ενδεικτικά 4 από τις Η.Π.Α., 2 από τον Καναδά, 1 Μεξικό, 1 Ιαπωνία, 1 Σουηδία, 3 Γερμανία, 3 Ιταλοί, 1 Ούγγρος, 1 Αγγλία και 2 από την Ελλάδα, ο Άρης Παλλήκαρης, ο οποίος είναι πρόεδρος της ελληνικής κλάσης και μόνιμο μέλος της διεθνούς επιτροπής και ο Κώστας Καλογερόπουλος, Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το μέρος της συνεδρίασης το οποίο είχε να κάνει με τον απολογισμό των διεθνών διοργανώσεων ανά τον κόσμο, με σημαντικό ρόλο να αποδίδεται στη μετακίνηση, την προσβασιμότητα, το κόστος μετακίνησης και τις διευκολύνσεις, στοιχεία τα οποία σαφώς έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιλογή της πόλης μας (καλή προσβασιμότητα από την κεντρική Ευρώπη) για τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019. Ακολούθησε ο προγραμματισμός των επομένων διοργανώσεων με την παρουσίαση της πόλης, τις τελικές λεπτομέρειες και την επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής. Η επιτροπή ήδη είχε αποφασίσει την ανάθεση του αγώνα στην Πάτρα, από την προηγούμενη συνεδρίαση που έγινε στις Η.Π.Α. το 2016, όπου τη χώρα μας είχε εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής κλάσης Άρης Παλλήκαρης.

Κατά την παρουσίαση, δόθηκε η δυνατότητα να γίνει μία πολύ καλή παρουσίαση της πόλης, των δυνατοτήτων της καθώς και ενημέρωση για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Η γενική αίσθηση των παρευρισκομένων είναι όχι μόνο θετική αλλά ότι είναι μία ευκαιρία να διεξαχθούν καλοί αγώνες σε ένα μέρος το οποίο βρίσκεται κοντά στην Κεντρική Ευρώπη αλλά συνάμα και στο κέντρο ενός ονομαστού τόπου διακοπών.

Είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσουμε τον Άρη Παλλήκαρη, Πρόεδρο της Ελληνικής κλάσης J/24, ο οποίος είχε κάνει πολύ καλή προετοιμασία στο παγκόσμιο meeting της κλάσης, που συμμετείχε, στις ΗΠΑ και μαζί του μοιραζόμαστε την αγωνία να πάνε όλα καλά. Επίσης τον Ο.Λ.ΠΑ. και την επιτροπή διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων για το υλικό το οποίο μας παρείχαν έτσι ώστε να αναδείξουμε όπως αρμόζει την πόλη μας.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των σκαφών J/24, στην Πάτρα το 2019, ο Όμιλος ως test enent (αγώνες προπομποί) έχει αναλάβει να διεξαγάγει το Πανελλήνιο της κλάσης τόσο το 2018 καθώς και το 2019, τέλη Απριλίου έκαστου έτους.

Από το Δ.Σ. του Ι.Ο.Πατρών

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com