Στη ναυτοσύνη κρίθηκε η 2η ιστιοδρομία του 54ου Ράλλυ Αιγαίου με προορισμό το νησί της ναυτοσύνης

gre 122 techno
2017 Techno 293 Plus World Championships
17 Ιουλίου 2017
597109d233d2a
Techno 293 Plus World Championships – Στα μετάλλια Δίβαρη και Τσορτανίδης
21 Ιουλίου 2017

Στη ναυτοσύνη κρίθηκε η 2η ιστιοδρομία του 54ου Ράλλυ Αιγαίου με προορισμό το νησί της ναυτοσύνης

©Nikos Alevromytis/AleN Photography

54ο ραλυ αιγαιου

H Xίος, η μήτρα της παγκόσμιας ναυτιλίας, υποδέχτηκε χθες το βράδυ τα πληρώματα του 54ου Ράλλυ Αιγαίου, ύστερα από την ολοκλήρωση μίας πολύ δύσκολης και απαιτητικής κούρσας όπου η ναυτοσύνη, η ιστιοπλοϊκή δεινότητα και η τακτική των ιστιοπλόων συνδυάστηκαν για να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε μία ιστιοδρομία 87 ν.μ. όλα κρίθηκαν την τελευταία ώρα, στη βραχονησίδα Βενέτικο.

Σε ένα νησί που έχει συνδέσει το όνομά του με τη θάλασσα, τα πληρώματα του «μαραθωνίου της ιστιοπλοΐας» έδειξαν ότι μπορούν να δαμάσουν ένα από τα ομορφότερα πελάγη του κόσμου. Όταν τα σκάφη έφτασαν στη βραχονησίδα της Χίου, ο Αίολος «έδεσε» τον ασκό του και τα ιστιοφόρα «κόλλησαν». Οι ιστιοπλόοι, ύστερα από μία μακρά και απαιτητική διαδρομή, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ήταν πλαγιοδρομία, έπρεπε να ξεχάσουν την κούραση και με «καθαρό» μυαλό να σχεδιάσουν την τακτική τους. Τελικά, στα ORC International πρώτο ήρθε το «Optimum 3» (κυβερνήτες: Περικλής Λιβάς – Νίκος Λάζος), δεύτερο το «Chiara Iason» (Νίκος Φωτίου) και τρίτο το «iSail» (Χρήστος Καρύδης). «Ήταν ένα δυνατό και δύσκολο μπράτσο. Το σκάφος έφτασε στα όριά του. Κατά τόπους βρήκαμε επτά μποφόρ. Εμείς δεν κολλήσαμε πολύ και φτάσαμε γρήγορα, σε εννέα ώρες και 15 λεπτά. Η επόμενη ιστιοδρομία είναι, περίπου, 102 ν.μ. Τρέχουμε για τη νίκη», δήλωσε ο, εκ των κυβερνητών, του «Optimum 3», Νίκος Λάζος.

Στα ORC Club πρώτο στη δεύτερη ιστιοδρομία του 54ου Ράλλυ Αιγαίου ήρθε το «Alter EgoJack & Jenny» (Στέλιος Μπόνας – Αλέξης Μπόνας), δεύτερο το «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης – Τζανέτος Κυριακίδης) και τρίτο το «Afroditi Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης).

Τα αποτελέσματα της γενικής κατάταξης (ύστερα από δύο ιστιοδρομίες): ORC International: 1ο) «Optimum 3» με 2 βαθμούς, 2ο) το «iSail» με 7 και 3ο) το «Chiara Iason» με 8 βαθμούς.

ORC Club: 1) «Water Gipsy» 3 βαθμοί, 2) «AfroditiSolaris» 5 βαθμοί, 3) «Alter EgoJack & Jenny και AITIS (Λουκάς Καραμβάσης) με 7 βαθμούς.

Το «54ο Ράλλυ Αιγαίου» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού. Χορηγός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων Jotun, ενώ υποστηρικτές μία πλειάδα εταιρειών κυρίως από τον χώρο της ναυτιλίας όπως η Koronakis s.a., η Technava s.a., η Carras (Hellas) s.a, η Tsakos Group of Companies, η Chartworld Shipping Corporation , η Angelicoussis Shipping Group, η ABS , η Lloyds Register, η Chandris ( Hellas) inc, η GasLog καθώς και οι εταιρείες καλλυντικών KORRES, τα ξενοδοχεία Chandris με έδρα την Χίο που θα επισκεφτεί ο αγώνας και το ταξιδιωτικό πρακτορείο AKTINA TravelGroup.

Παρακολουθείστε καθημερινά στις 23.00 από το Novasports1-HD την ειδική εκπομπή για την εξέλιξη του 54ου Ράλλυ Αιγαίου, εκπομπή που προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση και από το Action24. Ζήστε λεπτό – προς λεπτό την ένταση του αγώνα από τα Social media της διοργάνωσης, στο Facebook, στο Twitter,στο Instagram και στο YouTube.

γραφειο τυπου 1

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com