ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ

Τα παιδιά στα πανιά !
Ακούγεται σα σύνθημα, και όμως θα έπρεπε να είναι ! Ζούμε εποχές δύσκολες , εποχές που δοκιμάζουν τις αντοχές και τις δομές της κοινωνίας μας. Μέσα στον όλο και πιο δύσκολο αγώνα που δίνει η κάθε μητέρα, ο κάθε πατέρας ακόμα και για τα μικρά καθημερινά θέματα , δυσκολεύει όλο και περισσότερο ο ρόλος του ως γονιός.

Εδώ και πολλά χρόνια ακούμε να λέγεται για τις ευεργετικές επιπτώσεις του αθλητισμού στη σωματική και πνευματική διάπλαση των παιδιών . Πόσο δίκιο έχουν όσοι το λένε, μα και πόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη σήμερα για τη νεολαία να αποφύγει τις χειρότερες κακοτοπιές της κοινωνίας . Πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για νέους με δομημένο χαρακτήρα , πνευματική διαύγεια , αυξημένη κριτική ικανότητα , ικανότητα διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων, μυημένων σε μια θαλασσινή κουλτούρα που τόσο ταιριάζει στο λαό και την πατρίδα μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους , η ιστιοπλοία φαντάζει και είναι ιδανική. Πραγματικά πλάθει έναν υγιή χαρακτήρα με πολύπλευρα θετικά χαρακτηριστικά. Είναι ομαδικό και ατομικό άθλημα . Οξύνει το νου και γυμνάζει το σώμα . Στην ατομική της εκδοχή καλλιεργεί έναν υγιή ανταγωνισμό μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων και γυμνάζει το νου σε υψηλό επίπεδο αφού το πάντρεμα της θεωρίας με την πράξη είναι επιβεβλημένο ώστε να επιτευχθεί το θετικό αποτέλεσμα . Στην ομαδική της εκδοχή , σε όλα τα παραπάνω προστίθεται η αρμονική συνεργασία και ο άψογος συντονισμός της ομάδας . Όλα αυτά μαζί με τη συνεχή διεύρυνση των γνώσεων , την εκπαίδευση , μα και την απαραίτητη αναψυχή , ιδιαίτερα στην ιστιοπλοία ανοιχτής θαλάσσης , εκμεταλλευόμενοι την σπάνια ομορφιά των ελληνικών θαλασσών και των νησιών μας.

Με τέτοιες γνώσεις , εκπαίδευση και εικόνες από τις νεαρές ακόμα ηλικίες πως είναι δυνατόν να μη βγουν ισχυροί χαρακτήρες , υγιείς άνθρωποι να αναλάβουν τα ηνία του αύριο , όταν αυτοί θα βρίσκονται στη ράχη του κύματος της κοινωνίας μας!

Σπύρος Μήτσου

bridgesailing.comPowered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com